г. Киев, ул. Резервная, 8 (Семьи Кульженков, 8)
UA
Меню
UA
г. Киев, ул. Резервная, 8 (Семьи Кульженков, 8)

5 актуальних порад від ландшафтного дизайнера

5 актуальних порад від ландшафтного дизайнера

Визначення функціональності, зонування простору, вибір стилю, підбір матеріалів – чотири прості кроки до створення власної затишної прибудинкової території. Перші два пункти залежать від особистих вподобань і потреб, з останніми двома допоможуть поради нашого дизайнера та широкій вибір плитки «Авеню».

 

 

Євгенія ПЛЄШКОВА

Дизайнер «Бетон Комплекс»

 

1 Зверніть увагу на стиль еко-сад. Він зараз на піці популярності у Європі, і не випадково. По-перше, він найбільш простий у облаштуванні, при його створенні втручання в існуючу флору і природний ландшафт мінімальне. По-друге, затишний та гарний сад нескладно створити навіть на невеликій території.

 

2 Іноді достатньо одного-двох елементів, щоб зробити яскравий акцент і надати неповторності власному саду. Зверніть увагу на такі елементи садового простору, як вертикальне планування за допомогою опорних стінок (тераси на різній висоті), перголу як елемент зони відпочинку, габіонні конструкції тощо.

 

3 3 Ваш дім та сад виглядатимуть виграшно та яскраво завдяки оригінальним підходам чи ексклюзивним предметам. Наприклад, облаштуйте стильну вуличну кухню, прикрасьте територію незвичними предметами (простір для фантазії широкий – від оригінальних світильників, створених на замовлення, до арт-об’єктів чи малих архітектурних форм).

 

4 Будьте в тренді! Цікаві тренди ланшафтного дизайну – об’єднання просторів (сад вбирає в себе стилістику інтер’єрів); прості форми, виражені фактури, геометричність і асиметрія планувальних рішень, мощення, садових меблів.

 

5 Обираючи матеріал для мощення, враховуйте кілька нюансів. Для укладання прямолінійних доріжок доцільніше використовувати прямокутні форми (з лінійки «Авеню» підійде бруківка 10х10, 20х10, 20х20, 40х40, плитка Лайнстоун 60, 30,20), для великих площ – великі форми ФЕМ (бруківка 40х40, Лайнстоун 60, Лайнстоун 30), для звивистих доріжок – дрібніші форми (плитка Старе місто, бруківка 10х10). Чим більше навантаження на зону, тим більшої товщини плитку треба обирати.